Linnewever 11, 2296 JG Wateringen | 070-2196830 | info@jifdiensten.nl

Zonnepanelen reinigen

Wanneer u zonnepanelen op uw dak heeft, wilt u natuurlijk dat uw investering zoveel mogelijk oplevert. Op den duur kan vuil van de lucht en andere viezigheid zoals vogelpoep ervoor zorgen dat uw zonnepanelen niet meer zoveel opbrengen als eerst. Dan is het verstandig om de panelen te laten reinigen. Dit kunt u uiteraard zelf proberen, maar u kunt het ook aan de professionals over laten.

Zonnepanelen

Er bestaan diverse onderzoeken over of het reinigen van zonnepanelen u ook werkelijk wat opleveren. Over het algemeen is gebleken dat alle zonnepanelen door het reinigen 3 tot 5% meer op leveren per jaar. Oftewel hoe meer zonnepanelen u heeft, hoe meer voordeel u haalt. Door de regelmatige regenbuien in Nederland wordt o.a. stof al regelmatig verwijderd. Dit zorgt er ook voor dat de periodes tussen het reinigen langer kunnen zijn.

JIF Air Cleaning kan u voor diverse reinigingen van dienst zijn waaronder ook het reinigen van zonnepanelen. Voorkom gevaarlijke situaties wanneer u het zelf probeert en laat de klus uitvoeren door onze professionals. Zo leveren uw zonnepanelen binnen korte tijd weer optimaal geld op!